Webfejlesztés blog  by momentoom.
Momentoom.hu logo  Facebook

Designer újdonságok: 2015 november

Az e havi designer és fejlesztői újdonságokban rengeteg produktivitást segítő alkalmazást, Photoshop és Sketch plugineket, legjobb praktikák leírásokat, tanulmányi forrásokat, tesztelő - és marketing eszközöket és egy tucat mást foglaltunk össze. Továbbá bemutatunk néhány szuper ingyenes font-ot.

A listán a legtöbb elem ingyenes, de néhány értékes fizetős alkalmazás és eszköz is be van mutatva. Ezek mind bizonyosan hasznosak designereknek és fejlesztőknek egyaránt, kezdőktől a profikig.

Amennyiben kihagytunk volna valamit, ami véleményed szerint a listán kellene, hogy szerepeljen, oszd meg velünk! Abban az esetben, ha tudsz valami jó új alkalmazást vagy anyagot amelynek meg kellene jelennie a következő hónapi válogatásban, üzend meg nekünk elérhetőségünkre!

Workmanship Manual

A Workmanship Manual tanácsokat tartalmaz front-end kód írására, amelyek segítségével megbízható és könnyen kezelhető lesz. HTML, CSS és egyéb tanácsokkal is szolgál.


Fluid for Sketch

A Fluid for Sketch egy plugin, amely segítségével könnyedén készíthetsz reszponzív designokat.


Refold

A Refold egy olyan asztal, amely kartondobozból készűlt. Könnyedén szét- és összeszerelhető, valamint hordozható és tarolásra is tökéletes - mindezt néhány perc alatt felállíthatóan.


Protosketch

A Protosketch egy design tervező alkalmazás iPad-re. Használható termék, UX, mobil és sok egyéb design tervezésére is.


DSCO

A DSCO egy GIF-készítő alkalmazás, amit a VSCO készített a jó minőségű képkészítő technológiájukkal egybeépítve.


SWISS Style Color Picker

A SWISS Style Color Picker elbűvölően minimalista és egyszerűen használható. Mindössze rá kell kattintani egy színre a 3D kocka illusztrációkon és automatikusan bemásolja a vágólapodra a színkódot.


Tech Prep a Facebooktól

A Tech Prep célja, hogy megtanítsa a fiatalokat programozni, és minden más álláslehetőségre, amit a kódolási tudás adhat nekik miközben idősödnek.


Floid

A Floid egy UX design tervező eszköz többképernyős alkalmazások folyamatainak és interaktív animációihoz. Használhatod szinte natív-szerű prototípusok készítéséhez bármilyen eszközhöz.


Front-end fejlesztői kézikönyv

Ez a Front-end fejlesztői kézikönyv bárki által használható, hogy megtanulja a legjobb módszereket front-end fejlesztésre. Profi fejlesztők írták, de másodlagosan használhatják menedzserek és vezetők is.


Szimpla Ikonok

A Szimpla Ikonok egy 154 SVG-ből álló ikon gyüjtemény népszerű márkákból, mint Ubuntu, Klout, Dribbble, Quora, Reddit, YouTube és sok egyéb.


Spec.fm

A Spec.fm elhozza a legjobb podcastokat és egyéb anyagokat a design és fejlesztői közösségnek egyhelyen. Még fel is lehet iratkozni a frissítésekre e-mailen.


Fontreach

A Fontreach szkenneli a top millió weboldalt, hogy megmutassa a betűtípus használatokat a weben. Csak adj meg egy betűtípus nevet a kereséshez és nézd meg hány oldalon van használva és mi a helyezése a többi gyakori webes betűtípus között.


Blend

A Blend segít választani az alap szín palettákból (Flat UI, Material Design, stb.) a CSS gradient készítéshez. Könnyen használható és gyorsan meg tudod szerezni a kódot a projekteidhez.


Photon

A Photon a leggyorsabb módja annak, hogy Electron alapú alkalmazásokat építs HTML és CSS felhasználásával cross-platform asztali alkalmazásokhoz.


Expose

Az Expose egy szimpla statikus weboldal generáló fotóesszékhez. Ezentúl még videókhoz is működik.


Daily UI

A Daily UI minden hétköznap küld neked egy feladatot 100 napon keresztül amit aztán elkészíthetsz és tervezhetsz hozzá egy UI elemet. Mindezt azért, hogy jobb designer legyél.


Goodbye John Doe

A Goodbye John Doe egy különös placeholder név generátor. Csak nyomj egy SPACE-t és generál egy új nevet.


Blur Like Jony

A Blur Like Jony egy Photoshop filter plugin amely segítségével elmosódásokat csinálhatsz úgy, ahogy azt az Apple csinálja iOS-en. Választhatsz a sötéte, világosa vagy extra világos filtereket.


Peakfeed

A Peakfeed egy új módja a márkád social media céljainak követésére, akár két konkurensig is.


Analytics for Instragram

Az Analytics for Instagram alapvető analitikát nyújt Instagramra, egyenesen az iPhoneodról.


WP Email Delivery

A WP Email Delivery egy e-mail postázási menedzser WordPresshez. Bármilyen pluginnel működik, ami a WP-mailen keresztül küld levelet.


Neonmetrics

A Neonmetrics aggregálja és feldolgozza az adataidat a marketing platformaidról, hogy segítsen jobb kimutatásokat készíteni neked és az ügyfeleidnek egyaránt.


Explore Freelance Rates

Az Explore Freelance Rates egy interaktív grafikon, amely megmutatja a szabadúszó óradíjakat design és fejlesztői területekről a tudásra, gyakorlottságra és helyszínre alapozva.


Smooch

Amennyiben már használod a HipChatet a csapatoddal való chatelésre, akkor próbáld ki a Smooch-ot. Segít neked egyenesen a vásárlóiddal beszélgetni a HipChatből ahelyett, hogy más alkalmazást használnál erre.


Fundamental UI Design

A Fundamental UI Design egy ingyenes heti e-mail kurzus, amely megtanítja a kulcsfontosságú UI design témákat.


Typorama

A Typorama egy iPhone app amely átformálja a szövegedet egy csodálatos tipografikai alkotássá automatikusan.


Product Board

A Product Board egy platform olyan termékek indítására, amelyeket az emberek tényleg szeretnének. Segít alkalmazkodni egy tiszta stratégiához és priorizálni a fontos dolgokat.


5 kérdés 100 designernek

Az 5 kérdés 100 designernek rövid interjúkat tartalmaz designerekkel (többnyire grafikusokkal) 5 fontos kérdéssel és válasszal.


Buildbox

A Buildbox-al olyan könnyedén tudsz játékokat készíteni, mint prezentációkat - kódolás nem szükséges. Építs egyet majd exportáld egy tucat különböző platformra.


Landing.jobs

A Landing.jobs segít nagyszerű IT munkákat találni úgy, hogy kézzel válogatott munkákat ajánl véletlenszerűen listázott állások helyett.


Bunch

A Bunch egy webes műszerfal, amely integrálja a csapatod naptárát, hogy automatikusan tudd kezelni a naptárokat és jobbak legyenek a meetingjeid.


Diffd

A Diffd segít összehasonlítani a weboldal verziókat kiemelve a változásokat élesítés előtt, ahelyett hogy kódsorokat bámulnál.


Cormorant

A Cormorant egy serif betűtípus amit a Garamond inspirált. Cormorant nagy méretekre való használatra készűlt, ahol a Garamond már nem elegáns kellőképpen.


Nickainley Script

A Nickainley Script egy kézzel írott betűtípus kis vintage beütéssel. Nagy- és kisbetűs, numerikus és speciális karakterekkel.


Lumberjack

A Lumberjack egy ingyenes display betűtípus, amely négy stílust tartalmaz: szabályos, durva, inline és árnyékos.


Koebis

A Koebis egy ingyenes (cserébe megosztást váró) display betűtípus egy kis modern, stílusos eleganciával.


Moabhoers Free

A Moabhoers Free egy stílusos nagybetűs display betűtípus.


Labours

A Labours egy kézzel írott betűtípus egy kis vintage beütéssel. Tökéletes például flyerekre.


Ahamono Monospaced

Az Ahamono Monospaced egy monospaced betűtípus amely széles választékban támogat nyelveket és valamivel több betűformát ha a többi monospaced betűtípushoz hasonlítjuk.


Baston

A Baston egy stresszmentes, kerekített betűtípus latin és görög betűformákkal.


Demon Letter

A Demon Letter egy ingyenes gótikus betűtípus amely tökéletes display használatra olyan felületeken mint csomagolás vagy flyer.


Ruby Ruby

A Ruby Ruby egy kézzel írott szkript betűtípus display használatra.


Ez a cikk egy szabad fordítása a következő angol nyelvű cikknek: http://www.webdesignerdepot.com/2015/11/whats-new-for-designers-november-2015/


 vissza